Als dialysepatient wilt u ook graag onbezorgd op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er diverse locaties waar u terecht kunt, afhankelijk van de dialysestabiliteit.

VakantieparkenVakantiedialyse-gezondenieren.nl

Op diverse vakantieparken in Nederland is een dialyseruimte ingericht. Zowel mensen die op het park een huisje huren als mensen die in de omgeving verblijven, kunnen hier gebruik van maken.
Als u zich aangemeld heeft en uw medische gesteldheid dit toelaat, bent u na reservering verzekerd van een dialyseplek. Om uw dialyse zoveel mogelijk aan te passen aan uw wensen en uw vakantie, kunt u het beste tijdig reserveren. Bel gerust met het betreffende park of ziekenhuis om te informeren naar de mogelijkheden.

De vakantieparken in Nederland met een dialysecentrum zijn:

Roompot:

  • Noordzee Résidence De Banjaard in Kamperland. In samenwerking met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis Goes.
  • Cape Helius in Hellevoetsluis. In samenwerking met Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.
  • Weerterbergen in Weert. In samenwerking met het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

Ziekenhuis en dialysecentra

Heeft u meer zorg nodig tijdens uw behandeling, dan kunt u een plaats reserveren in een ziekenhuis met een dialyseafdeling. Hier is alle deskundigheid en zijn alle faciliteiten van een ziekenhuis aanwezig.

In de vakantie dialyseren in een zelfstandig dialysecentrum is een tussenvorm: Er is een vaste groep dialysepatiënten, maar de sfeer is er informeler dan in een ziekenhuis. De dialysecentra werken altijd samen met een nabij gelegen ziekenhuis. Om hier te kunnen dialyseren, moeten de dialyses (nagenoeg) probleemloos verlopen. Informatie kunt u inwinnen bij de diverse zelfstandige dialysecentra in het land.

Buitenland

In het buitenland zijn er diverse dialysecentra, met name in populaire vakantiegebieden. Daarnaast worden er volledig verzorgde groepsreizen georganiseerd door de Nierstichting, diverse dialysecentra en De Zonnebloem.